Stallkamerasystem

Stallövervakning
Bilden visar f. v. Utomhuskamera – två LOCO M2 terminaler – routern i bostaden. Med LOCO M2 terminalerna överförs kamerasignalen från stallet till bostaden och omvänt blir Internet tillgängligt i stallet om du ansluter en WiFi router till stallets terminal.

Beskrivning grundsats

Grundsatsen för ett stallkamerasystem består av en utomhuskamera och två specialanpassade WiFi-routrar. Du kan läs mer om WiFi-routrarna LOCO M2 här! Routrarna är lättmonterade och strömförsörjs via anslutningskabeln. En router placeras på stallet och den andra på bostadshuset. Routrarna levereras programmerade och klara för installation. Väggfästen ingår i leveransen.

Programvaran för visning av bild i realtid ligger som en applikation i kameran och hämtas hem med ett kommando från din PC. Kamerans applikation kan visa bilder från upp till nio kameror samtidigt i realtid.

För installation i din mobiltelefon laddar du hem kamerafabrikantens app FREEIP där du hämtar appar till din telefon. Appen medger att du kan se bilder från sexton kameror i realtid. På din PC kan du samtidigt i realtid se bilder från upp till nio kameror. FREEIP klarar att visa bilder från upp till 16 kameror på samtidigt i realtid.

Du kan välja mellan kameror anslutna med nätverkskabel eller Wifi-kameror dvs trådlösa kameror. När det gäller kabelanslutna kameror kan du välja mellan kameror med separat nätadapter eller sk POE-kameror dvs kameror som strömförsörjs via nätverkskabeln från en POE-router. (POE = Power Over Ethernet).

PT-kamera
Trådlös PanTilt-kamera. Vanligaste kameravalet vid övervakning av lammande tackor i stall med lågt i tak.

De flesta system vi levererat har varit med lågupplösta (0,3 MP) PT-kameror dvs kameror som har fjärrstyrbar Panorering dvs kan roteras 300 grader och Tiltning dvs kameran kan nicka 120 grader. Vanligen har kunden monterat kamerorna upp och ned för att få bästa täckning i ett stall med lågt i tak. Bilden blir ändå rättvänd eftersom det finns ett val som vänder bilden rätt. En del tar ned kamerorna över vintern en del inte är vår erfarenhet.

Installationen är enkel, detaljerad beskrivning på svensk ingår i leveransen. Du kan även anlita din elektriker eftersom det ofta krävs uppsättning av nätuttag för strömförsörjning av kameror och eventuell router i stallet. Planerar du för fler än en kamera krävs en router i stallet. Väljer du en WiFi-router har du tillgång till Internet i din telefon på samma sätt som i bostaden.

Klicka här och begär offert på önskat system eller kontakta oss för att få instruktion !

Erfarenhet från våra två första leveranser

När vi kontaktade våra två första kunderna veckan efter leverans berättade båda att de redan första dygnet räddat livet på var sin tacka tack vara kamerorna. Därmed var investeringen betald.

Ytterligare en solskenshistoria
Julen 2015 sålde vi en kamera till en ung man som skulle ge den till sin flickvän i julklapp. Några månader efter jul kom ett mail med en beställning på ytterligare en kamera åtföljd av en berättelse om hur de tack vare kameran räddat livet på fölet! Han berättade också att han använde sig av en G4 bredbandsterminal i stallet och anslöt kamerorna trådlöst till G4 terminalen och använde kamerafabrikantens molnserver för övervakningen från bostaden.

För att få godtagbar bild räcker det oftast med 10 bilder eller färre per sekund. Valet är alltid tillgängligt i kamerans meny när den är uppkopplad. Det går att välja mellan 1 – 30 bilder per sekund. Mängden data som överförs i varje ögonblick är beroende av bildhastigheten och mängden förändringar i respektive bild. Komprimeringen som används delar in bilden i fält och det är endast fält där det har skett en förändring i som överförs. På mottagarsiden infogas det fältet i föregående bild som ligger kvar osv.